tyontekijat

Millaista on työskennellä Rani Plastilla?

Uutiset

Neljä työntekijää kertoo työstään ja omasta urastaan Suomen suurimman muovikalvovalmistajan leivissä.

Hans Brinks, tekninen myyjä

Kuinka tulit töihin Rani Plastille?

Olin jo pitkään työskennellyt Ranin maataloustuotteiden Alankomaiden maahantuojan palveluksessa, kunnes tulin siihen pisteeseen, että halusin edetä urallani. Syyskuusta 2016 lähtien olen tehnyt Ranille töitä yhden miehen toimistossani Alankomaissa. Taustani ansiosta pystyn hyvin samaistumaan nykyisten asiakkaideni toiveisiin ja haasteisiin. Parasta työssäni onkin, kun pystyn joko suorasti tai epäsuorasti auttamaan asiakkaita heidän työssään.

Mitkä ovat Ranin vahvuudet?

Vahvuutemme on koko organisaation halu auttaa asiakkaita. Tähän pohjautuu kaikki toimintamme – kuuntelemme asiakkaiden tarpeita ja etsimme niihin sopivat ratkaisut, ja jos valmista ratkaisua ei ole saatavilla, kehitämme sellaisen. Työntekijät assistenteista johtoon tekevät töitä koko sydämestään, mikä on tärkein tekijä Ranin menestyksessä.

Mats Kaitajärvi, huoltotyöntekijä

Mikä on työssäsi palkitsevinta?

Huoltohommat ovat pitkälti ongelmanratkaisutyötä. Pidän siitä, että työtehtäväni vaihtelevat sen mukaan, mitä tehtaassa tapahtuu. Koko tehtaan toiminta on kiinni siitä, että koneet toimivat. Pienetkin häiriöt vaikuttavat suuresti tehtaan kokonaisuuteen, joten kyllä se aina lämmittää mieltä, kun saa vian korjattua. Sanonta ”kun huoltomiehet istuvat, kaikki on hyvin” pitää mielestäni täydellisesti paikkansa, ja nuo harvinaiset hetket, jolloin kaikki koneet ovat kerralla kunnossa, ovat kyllä todella palkitsevia.

Miten Ranin kehitys on vaikuttanut työhösi?

Rani laajenee jatkuvasti, ja uudet laitehankinnat tehtaalle tarkoittavat tietysti myös lisää töitä meille huoltoon. Työpäiväni sujuvat joutuisasti ennaltaehkäisevien huoltotöiden kuten suutinten ja ruuvien putsauksessa, koneistojen rasvauksessa sekä öljyjen vaihdossa. Nykyinen kehityssuunta takaa, että töitä riittää myös tulevaisuudessa.

Tuulia Peltoniemi, palkanlaskija

Kuinka pitkään olet työskennellyt Ranilla?

Aloitin työssäni vajaa vuosi sitten, joten olen ollut täällä vasta vähän aikaa. Minulla oli jo entuudestaan hyvä kuva Ranista, ja voin nyt todeta työn myös vastaavan odotuksiani. Meillä on Ranilla hyvä tekemisen meininki ja kaikilla yhteinen päämäärä kehittyä aina paremmaksi.

Mikä on hyvän työilmapiirin perusta?

Rani on perheyritys, mikä näkyy kaikessa tekemisessä. Mielestäni sillä on suuri vaikutus, että omistajat ovat läsnä arjessa ja helposti lähestyttäviä eikä työpaikalla ole näkyviä hierarkioita. Tämä luo kotoisan tunnelman. Työilmapiiriin vaikuttaa myös ylpeys omasta työstä – vaikka Rani onkin vahvasti paikallinen yritys, teemme silti kansainvälisesti merkittävää työtä, josta on syytä olla ylpeä.

 

Mikko Vähämäki, tehtaan vuoromestari

Millainen työnantaja Rani on?

Olen ollut täällä Ranin maatalouskalvoja tuottavalla tehdasosastolla töissä nyt vajaat 24 vuotta. Muoviteollisuus on kehittynyt valtavasti siitä, kun aloitin alalla 40 vuotta sitten. Rani kulkee mielestäni tämän kehityksen kärkijoukoissa. Mielestäni on hyvä, että työtapoja kehitetään Ranilla muun muassa automaation kautta jatkuvasti, ja kaikkien näiden miljoonien koneinvestointien myötä Rani tarjoaa meille mielenkiintoisen ja pysyvän työpaikan.

Mikä on työssäsi parasta?

Mielestäni työssäni parasta ovat kaikki työkaverit. Meillä on hyvä tiimi kasassa sekä hyvä yhteishenki, ja sen myötä työnteko on sujuvaa. Lisäksi tehtaalla työskentely on monipuolista, eikä tarvitse istua yhden koneen ääressä päivästä toiseen.